Thos tennis - Mgr Borretweg 21 Grave - routebeschrijving

Thos social media

Volg Thos op de voet:

Thos nieuws

Met ingang van 14 april is het mogelijk om in te...
 Afgelopen zondag zijn de volgende prijzen...
Vanaf 15 maart is er in Grave weer een sportzaak...
Al weer bijna een jaar geleden werd Maximum...
Hallo jongens en meisjes,
Het aftellen is begonnen. Over een paar weken...
Op dinsdag 04 februari 2014 wordt de jaarlijkse...

Laddercompetitie

Iedere jaar organiseert THOS een laddercompetitie voor jullie, de jeugd van THOS. De laddercompetitie is een interne competitie, waarin alle jeugd verdeeld wordt over 3 leeftijdsgroepen. Je bepaald samen met je tegenstander wanneer je je wedstrijd wilt spelen.

Waarom een laddercompetitie?

In de winter is het vaak vroeg donker, soms erg nat of erg koud. In deze tijd zien we onze tennisvrienden en vriendinnen wat minder. Hierdoor wordt er veel minder vrij getennist door de jeugd. In veel gevallen wordt het racket alleen opgepakt om naar de wekelijkse tennistraining te gaan. Ook in de zomer hebben we het weer druk. Of we willen naar het water of we zijn druk met school. Kortom, het tennissen schiet er dan nog wel eens bij in.

Door de laddercompetitie wordt het weer een stuk gemakkelijker om iets af te spreken. Je kijkt even op de ladder wie je uit kunt dagen, je pakt de telefoon en je maakt een afspraak. Een leuke manier om weer even een uurtje te gaan tennissen. Heb je er veel zin, dan daag je meer mensen uit in een week en kun je dus vaker gaan spelen.

Indeling van de ladder

De eerste indeling van de ladder wordt gemaakt door de jeugdcommissie in overleg met de tennisschool. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de bekende speelsterktes en de resultaten tijdens de laatste clubkampioenschappen.

Vervolgens gaan we van start en ja dan ............! Dan kan iedereen zo maar klimmen op de ladder, maar ook naar beneden kieperen. Als je wint klim je omhoog, verlies je, dan ga je een trapje omlaag.

Natuurlijk houden we rekening met het leeftijdsverschil en met de sterkte van alle leden. Niemand vindt het leuk om een wedstrijdje te gaan spelen en van te voren al te weten dat je met bijvoorbeeld 10-2 gaat verliezen. Daarom werken we met plus en min punten. De aller sterksten bij THOS krijgen minpunten. Zo kan het dus zijn dat een wedstrijd begonnen wordt met een stand van 0-6 voor degene die onder op de ladder staat. Dan moet die "hele sterke" nog flink aan de gang om na een uur de wedstrijd winnend af te sluiten.

Alleen maar prestatie?

Nee hoor! Het gaat om de gezelligheid, het leren kennen van andere THOS jeugdleden en het lekker spelen van een uurtje tennis. We weten echter ook dat als jullie op de baan staan, jullie toch het liefste een wedstrijdje spelen. Op deze manier willen wij dat stimuleren en ook elke wedstrijd extra spannend maken.

Het zou heel erg leuk zijn als jullie je vrienden en vriendinnen bij THOS ook allemaal aan moedigen om mee te doen. Alleen dan wordt het echt leuk, spannend en gezellig. De laddercompetitie wordt elk jaar ook afgesloten met een prijsuitreiking. Hierbij krijgt niet alleen de winnaar een prijsje, maar ook veel andere jeugdleden.

De laddercompetitie gaat meestal in november van start. Hiervan krijgen jullie allemaal een mailtje. Daarna staat er dan een nieuw stukje op de website. Hieronder staan een aantal doorklik mogelijkheden naar de laddercompetitie die nu gespeeld wordt.

Voor meer informatie kunnen jullie altijd contact opnemen met de jeugdcommissie.

Hoofdsponsors

Fotogalerij